Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μαγείρεμα Για Τους Άστεγους

Κάθε χρόνο το δίκτυό μας στις γιορτές διοργανώνει μια συγκέντρωση ανταλλαγής δώρων. Ο καθένας φέρνει ένα δώρο και τραβώντας κλήρο, μοιράζονται ανάλογα τα δώρα. Όλοι πρέπει να την ξέρετε αυτή την διαδικασία, την κάναμε παιδιά στο φροντιστήριο αγγλικών.
Για το παιδί που κρύβουμε μέσα μας το κάναμε κι εμείς, γιατί είναι ωραίο να δέχεσαι, μα είναι ωραίο και να δίνεις...


 Φέτος όμως άλλαξαν τα πράγματα, κανείς μας δεν είχε τη διάθεση να χαλάσει χρήματα για κάτι που δεν θα μας ήταν πραγματικά αναγκαίο... Το παιδί όμως δεν σταμάτησε να ψιθυρίζει σε όλων μας τα αυτιά... Και έτσι δημιουργήθηκε το "Η ανάγκη τους,... δική μας", γιατί αυτό έχουμε ανάγκη περισσότερο, να δώσουμε, να δώσουμε όσο μπορούμε και όσο έχουμε.
Η ιδέα;; Να προσφέρουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη... Έτσι λοιπόν δώσαμε ο καθένας το ποσόν που θα ξόδευε για το δώρο που θα έπαιρνε, συζητήσαμε, ψωνίσαμε, μαγειρέψαμε, συσκευάσαμε και πήραμε το δρόμο για σημεία της πόλης όπου είχαμε στο νου μας πως εύκολα θα βρίσκαμε άστεγους.
Μόλις φτάσαμε στο πρώτο παγκάκι με τις φουσκωμένες κουβέρτες, νιώσαμε ενθουσιασμό γιατί θα άρχιζε η δράση μας, αλλά από την άλλη πλευρά όλοι κοιταχτήκαμε, γιατί κανείς δεν ήξερε τι να πει. Το τελευταίο που θέλαμε ήταν να προσβάλουμε ή να πληγώσουμε κάποιον. Πήραμε θάρρος και πλησιάσαμε... προς μεγάλη μας έκπληξη είχαμε πολύ καλές αντιδράσεις. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, μας ανταπέδιδαν τα χαμόγελα..
Κάποιος από εμάς πήρε την πρωτοβουλία να ρωτήσει για τις συνθήκες, άλλος για το διάστημα που ζουν στο δρόμο και σιγά σιγά όλοι πήραμε θάρρος και εκτός από το να τους δώσουμε μια μερίδα φαγητό, μπορέσαμε να τους δώσουμε και δυο ζεστές κουβέντες.
Η σακούλα με τις μερίδες δεν άργησε καθόλου να αδειάσει, ούτε και το μυαλό μας να γεμίσει από σκέψεις και εικόνες. Σκέψεις και εικόνες τέτοιες που δεν μπορούν να μας οδηγήσουν αλλού, πέρα από την επιθυμία και την υπόσχεση... "Να το ξανακάνουμε".

Και θα το ξανακάνουμε... για το παιδί που θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο...!!! 

υ.γ. Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται το μοίρασμα του φαγητού στους αστέγους για λόγους  διακριτικότητας και ασφάλειας. 









Δεν υπάρχουν σχόλια: