Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη δράση Προσκοπικών Δικτύων : Ανταλλάζουμε Δεν Αγοράζουμε 2


Μετά την επιτυχία της περσινής δράσης και τη ζήτηση για την επανάληψή της, ο Κλάδος Προσκοπικού Δικτύου προτείνει για φέτος τα Χριστούγεννα: ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ 2.
Ανταποκρινόμενοι στα σημεία των καιρών αλλά παραμένοντας πάντα αισιόδοξοι και δημιουργικοί ας οργανώσουμε και φέτος μια δράση που θα έχει στοιχεία ανανέωσης, διασκέδασης, προσφοράς, ανακύκλωσης και αλληλογνωριμίας.




ΠΟΙΟΣ
Η δράση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από ένα Προσκοπικό Δίκτυο ή, ακόμα καλύτερα, σε επίπεδο Περιφερειακής Εφορείας, από διάφορα Προσκοπικά Δίκτυα μαζί.
ΠΟΤΕ
Οι ημερομηνίες που προτείνονται για την πραγματοποίηση της δράσης είναι το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (27-30/12) προκειμένου να αξιοποιηθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών αλλά και γιατί σε αυτό το διάστημα κρίνουμε ότι τα περισσότερα μέλη Προσκοπικών Δικτύων συγκεντρώνονται λόγω γιορτών κοντά στις εστίες τους. Εννοείται πως αν κάποια Προσκοπικά Δίκτυα τα εξυπηρετεί άλλη ημερομηνία πραγματοποιούν τη δράση όποτε θεωρούν ότι θα έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

ΠΟΥ
Η δράση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε Προσκοπική Εστία, σε αίθουσα που τυχόν διαθέτει η κάθε Περιφερειακή Εφορεία ή όπου αλλού κρίνεται προσφορότερο.
ΤΙ
Η ανταλλαγή θα γίνει, τουλάχιστον, για ρούχα και βιβλία, που δεν χρειαζόμαστε πια. Κάποια Προσκοπικά Δίκτυα μπορούν να συμπεριλάβουν στην ανταλλαγή κι άλλα πράγματα, όπως π.χ. παιχνίδια, cd, dvd αρκεί να προβλέψουν που θα διοχετεύσουν ό,τι περισσέψει. Οι βασικοί κανόνες της διαδικασίας είναι οι εξής: 1) τα αντικείμενα προς ανταλλαγή πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση, 2) για να συμμετάσχει κάποιος θα πρέπει να φέρει κάτι, έστω κι ένα αντικείμενο, για να το ανταλλάξει. Πέρα από τους βασικούς αυτούς κανόνες το κάθε Προσκοπικό Δίκτυο ή Προσκοπικά Δίκτυα μπορούν να διαμορφώσουν τη διαδικασία με όποιο τρόπο νομίζουν.
Επίσης, η δράση θα μπορούσε να είχε και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως πχ. ζωντανή μουσική, κεράσματα, εργαστήρι μεταποίησης ρούχων ή να εξελιχθεί σε βραδιά πάρτι.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ;
Για όσα ρούχα ή βιβλία (ή ό,τι άλλο περισσέψει) δεν βρεθούν νέοι ιδιοκτήτες, το Προσκοπικό Δίκτυo ή τα Προσκοπικά Δίκτυα που οργάνωσαν τη δράση μπορούν να τα προσφέρουν σε φορείς ή οργανώσεις της περιοχής τους που μπορεί να τα έχουν ανάγκη. Αν δεν υπάρχουν ή δεν βρουν τέτοιες οργανώσεις ή φορείς τότε τα προωθούν στον Κλάδο για τη διαχείριση τους σε κεντρικό επίπεδο.
Παρακαλούνται όσα Προσκοπικά Δίκτυα αποφασίσουν να οργανώσουν μια δράση ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ 2 να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι 18/12 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κλάδου: efprdikge@sep.org.gr. Από τον Κλάδο θα αποσταλούν σε όσους δηλώσουν συμμετοχή χάρτινες σακούλες με το λογότυπο της δράσης (άρα η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής θα βοηθήσει στην έγκαιρη αποστολή τους) καθώς και το λογότυπο της δράσης σε ηλεκτρονική μορφή για τη χρήση του σε έντυπα.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο παραπάνω ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κλάδου ή στα τηλέφωνα : 6977529882 Γιάννης Δρης, (Εφ. Κλ. Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε.), 6976788749 Χριστίνα Δρη, (μέλος Ομάδας Εργασίας Κλ. Π.Δ.)
Ψάξτε σε βιβλιοθήκες, ξεσκαρτάρετε ντουλάπες ! Είναι ευκαιρία !! Προλάβετε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: