Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ανταλλάζουμε Δεν Αγοράζουμε 3 - ΠΔ Χίου




Τρίτη φορά και το δικό μας Προσκοπικό Δίκτυο θα είναι απόν πάλι; 
Όχι. Θα το προσπαθήσουμε, θα τα καταφέρουμε.
Μία δράση, πανελλήνια κιόλας. τα Προσκοπικά Δίκτυα κάνουν δειλά-δειλά τις εμφανίσεις του, θα είμαστε κι εμείς εκεί!
Ημερομηνίες, χώρος, θα το κάνουμε μόνοι; Ερωτήσεις, ο χρόνος τρέχει , φτάνουμε στο παρα πέντε, συνάντηση, καταμερισμός ωρών. Τα καρτελάκια έφτασαν. Σάββατο πρωί, χτυπάει τηλέφωνο, ο χώρος δεν είναι κατάλληλος, μα δεν τον είδαμε; Τι θα κάνουμε; Θα στήσουμε έξω, τέντες, σχοινιά, μπαλαντέζες, τα καταφέραμε! Τα πάντα έμειναν στεγνά και ας έβρεχε  ζεστό τσάι για να καταπολεμήσουμε το κρύο και για εμάς και για όσους έρχονται να ανταλλάξουν.
Τα φωτάκια, το δέντρο των ευχών συνέχεια πέφτει, προσοχή στο laptop, τα ηχεία.
Μουσική, χαμόγελα, να τα στήσουμε ωραία, τα καρτελάκια στις σακούλες. Πρώτη μέρα κάτι καταφέραμε. πρόσκοποι, λυκόπουλα, ανιχνευτές, κάποιοι γονείς, ένας- δύο φίλοι.



Δεύτερη μέρα, το πανό είναι στο δρόμο, βρεγμένο, στραπατσαρισμένο, θα το κάνουμε μες την Εστία μας σήμερα. Κάποιοι να είναι έξω, να στέλνουν τον κόσμο μέσα.
Χαμός για τα επιτραπέζια. ποιος θα πρωτοπάρει;  Να τραβήξουμε ένα βίντεο, μα μη γελάς όλη την ώρα! Σήμερα έχουμε μία πιοjazz διάθεση.
Όλα τα μέλη είναι εδώ, έρχεται κόσμος, μεγάλη δουλειά να αποχωρίζεσαι τη Barbie σου, τη φούστα πού προσπάθησες όσο τίποτα να αποκτήσεις κι όμως συμμετέχεις στην ανταλλαγή. Κάποιοι φέρνουν, δε θέλουν να ανταλλάξουν, θέλουν να προσφέρουν.
Ελάτε να παίξουμε έχουν φέρει ωραία παιχνίδια. Ευχές παιδιά, ευχές να γράφετε.
Τέλος και σήμερα. πάμε δίπλα για καφέ; Έχουμε να τα πούμε, να κάνουμε και αξιολόγηση!
Δεν το προβάλαμε όσο έπρεπε, δεν ήρθαν άτομα εκτός συστήματος, μα κάναμε κάτι δικό μας, δραστηριοποιηθήκαμε, πετύχαμε το στόχο, ασχοληθήκαμε και μαζέψαμε και πράγματα, για πρώτη φορά πήγαμε πολύ καλά, του χρόνου θα είναι καλύτερα.
Κάπως έτσι γρήγορα εξελίχθηκε η Πανελλήνια Δράση Προσκοπικών Δικτύων στον Βροντάδο της Χίου.
Εμείς τελικά το απολαύσαμε και το διασκεδάσαμε, βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί στο προσκοπικό μας σπίτι και κάναμε κάτι. Όλοι μαζί, τα Σεβάκια, οι Κατερίνες, τα Γιαννάκια, ο Γιώργος, ο Κωνσταντίνος, ο Σταμάτης, η Δέσποινα, η Στέλλα, ο Πολικός, η Κοινότητα  πού ήταν δίπλα μας και τις δύο μέρες, όλοι στη ζεστή λέσχη μας,  στο αγαπημένο μας 2ο Σύστημα. Ανταλλάξαμε Δεν Αγοράσαμε, όχι μόνο αντικείμενα, αλλά ανταλλάξαμε χαμόγελα και ευχές κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό.







Δεν υπάρχουν σχόλια: