Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η Δράση Προσκοπικών Δικτύων Για Την Ημέρα Σκέψης σε 3+1 απλά βήματα

Βήμα 1: 
Κάθε Προσκοπικό Δίκτυο προγραμματίζει μια συνάντηση (η οποία μπορεί να προηγηθεί ή να ακολουθήσει το δεύτερο βήμα). Μπορεί να είναι εκδρομή, βραδινή έξοδος, συνάντηση για ξενύχτι με φαγητό, επιτραπέζια παιχνίδια ή παρακολούθηση ταινιών, διανυκτέρευση στην Προσκοπική Εστία ή σε σπίτι Μέλους του Προσκοπικού Δικτύου, πολύ πρωινή συνάντηση για τρέξιμο και στη συνέχεια πρωινό……
Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε βουνό, σπίτι, βεράντα, μπαλκόνι, club, ….
Πάντως ότι κι αν αποφασίσει να κάνει το κάθε Προσκοπικό Δίκτυο, φροντίζει την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που θα είναι κοινό για όλους.



Βήμα 2: 
Έτσι καθώς θα ξημερώνει ελάτε να αιχμαλωτίσουμε τη στιγμή που ‘…ήλιος και σελήνη συναντιούνται στα κλεφτά για ένα φιλί στα πεταχτά’¯, τη στιγμή που όλα τελειώνουν και όλα αρχίζουν ξανά, την ώρα της ανατολής, όπου το κάθε Προσκοπικό Δίκτυο βγάζει μια ομαδική φωτογραφία με τις εξής δυο προϋποθέσεις : α) το φόντο της φωτογραφίας να είναι η ανατολή και β) τα Μέλη του να κρατούν είτε σε πανό, είτε σε χαρτόνια, είτε σε σελίδες, μία από τις φράσεις :
Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ …
ή
ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΞΕΚΙΝΑ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ …
ή
κάποια άλλη φράση που να αρέσει στο δικό σας Προσκοπικό Δίκτυο, να ταιριάζει με τη στιγμή της αρχής μιας νέας μέρας και να εκφράζει τις σκέψεις σας για την Ημέρα Σκέψης.


Βήμα 3: 
Το κάθε Προσκοπικό Δίκτυο στέλνει τη φωτογραφία (μεγάλης ανάλυσης – όχι από κινητό τηλέφωνο) ηλεκτρονικά σε μια από τις παρακάτω διευθύνσεις: efprdikge@sep.org.gr ή ioannisdris@hotmail.com . Η αποστολή της φωτογραφίας θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Κυριακή 20/2/2011.


Η συνέχεια στους υπολογιστές σας στις 22 Φεβρουαρίου 2011.


Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή βοήθεια στη διοργάνωση της δράσης απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση efprdikge@sep.org.gr ή στο τηλέφωνο: 6977529882 (Γιάννης Δρης – Έφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε.)


* ‘…ήλιος και σελήνη συναντιούνται στα κλεφτά για ένα φιλί στα πεταχτά’ απόσπασμα από το τραγούδι ‘η μπαλάντα του ήλιου και της σελήνης’ του Μανόλη Φάμελλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: