Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Καλοκαιρινό Ταξίδι 4ου Προσκοπικού Δικτύου Περισσού, Κωνσταντινούπολη 7-13/8





Το Προσκοπικό Δίκτυο του Συστήματος, επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του δράσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μέλη του 4ου Συστήματος πραγματοποιούν δράση στο εξωτερικό.
Καλοκαιρινό ταξίδι δικτύου 4ου Σ.Π.Περισσού για δεύτερη χρονιά. Αλλά σε ποιο μέρος? Ελλάδα η εξωτερικό? Τελικά εξωτερικό. Οι προτάσεις πολλές, οι συζητήσεις ατελείωτες, ώσπου τελικά καταλήξαμε να επισκεφτούμε την Κωνσταντινούπολη από 7 έως 13 Αυγούστου.
Έτσι, στις 7 Αυγούστου το μεσημέρι ξεκινήσαμε με το λεωφορείο για την Πόλη, το εξαήμερο καλοκαιρινό μας ταξίδι. Ένα ταξίδι με πολλή κούραση, απίστευτο περπάτημα μέσα στη ζέστη για να δούμε όλα τα αξιοθέατα αλλά τόσο όμορφο. Επισκεφτήκαμε την Αγιά Σοφιά, το Μπλε Τζαμί, τον Ιππόδρομο, το Υδραγωγείο. Εντυπωσιαστήκαμε με τα παλάτια Τοπ Καπί και Ντολμαμπαχτσε. Θαυμάσαμε τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου. Η επίσκεψη στο Πατριαρχείο, σ' αυτό το μικρό κομμάτι χριστιανοσύνης μέσα στην Τουρκία μας συγκίνησε. Η Ζωγράφειος Σχολή μας επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ελληνικού στοιχείου στην Πόλη. Ο γύρος του Βοσπόρου μαγικός , όπως και η επίσκεψη στα Πριγκηπονήσια. Εκτός όμως από τα αξιοθέατα, γευτήκαμε την τούρκικη κουζίνα με τις έντονες γεύσεις και μάθαμε κάποιες από τις παραδόσεις της τουρκικής κουλτούρας.
Το ταξίδι μας ολοκληρώθηκε με την επιστροφή μας στην Αθήνα το πρωί της 13 Αυγούστου, αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις και γεμίζοντας μας με καινούριες εμπειρίες και εικόνες














Δεν υπάρχουν σχόλια: